MEB Yönetmeliği Değişti
20 gün ve üzeri özürsüz devamsızlık yapan öğrencilerden, Şube Öğretmenler Kurulu (ŞÖK) kararıyla sınıfı geçmiş olsalar dahi teşekkür veya takdir belgesi verilmeyecek.
Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği’nde kritik değişikliklere gitti. Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren yeni kararlar; anaokulu kayıtlarından okul güvenliğine, devamsızlıktan takdir-teşekkür belgelerine kadar birçok alanda yeni bir dönemi başlatıyor.
Okul Öncesi Eğitimde Yaş Sınırı Esnetildi
Resmî anaokulu bulunmayan ilçelerde daha fazla çocuğun okul öncesi eğitime erişebilmesi amacıyla ana sınıflarının kapsamı genişletildi:
-
Anaokulu olmayan ilçelerdeki ana sınıflarına 36-68 aylık çocuklar kaydedilebilecek.
-
Bir grup oluşturacak sayıda 36-44 aylık çocuk bulunması halinde ise yeni ana sınıfı şubeleri açılabilecek.
-
Okul öncesi ve 1. sınıfa başlayacak öğrencilerin "uyum haftasına" veliler de aktif olarak dahil edilecek.
Sahte Adresle Nakil Taleplerine Geçit Yok
Kayıt sürecinde gerçek dışı beyanlarla yapılan nakil taleplerinin önüne geçilmek isteniyor:
-
Yeni kayıtlar temmuz ayı itibarıyla başlayacak.
-
Kayıt işlemleri doğrudan Ulusal Adres Veri Tabanı esas alınarak e-Okul üzerinden gerçekleştirilecek.
-
Öğrenci belgeleri ise artık e-Devlet üzerinden kolayca temin edilebilecek.
20 Gün Devamsızlık Yapana Belge Yok!
Ortaokul öğrencilerini yakından ilgilendiren devamsızlık kuralı sertleştirildi. 20 gün ve üzeri özürsüz devamsızlık yapan öğrencilerden, Şube Öğretmenler Kurulu (ŞÖK) kararıyla sınıfı geçmiş olsalar dahi teşekkür veya takdir belgesi verilmeyecek.
Okullarda Arama Dönemi ve Güvenlik Tedbirleri
Okul güvenliğini ve öğrenci sağlığını korumak adına Okul Öğrenci Davranışlarını Değerlendirme Kurulu'na yeni yetkiler tanındı:
-
Güvenliği tehdit edebilecek durumlara karşı ihbar veya şikâyet üzerine önceden tedbir alınabilecek.
-
Gerekli görülen hallerde okul, pansiyon, masa, dolap ve sıralarda tedbir amaçlı arama yapılabilecek.
-
Aramalar; öğrenci onurunu rencide etmeyecek şekilde müdür yardımcıları, kurul üyeleri ve görevli öğretmenlerce yürütülüp tutanak altına alınacak.
Veli Görüşmelerine "Randevu" Şartı ve Öğretmen Semineleri
-
Okul Randevu Sistemi: Velilerin öğretmen ve okul idaresi ile görüşmeleri, okulun resmî internet sitesinde yer alan sistem üzerinden randevu alınarak yapılacak.
-
Çevrim İçi Seminer: Öğretmenlerin mesleki çalışma dönemlerinin (seminerlerin) Bakanlık kararıyla çevrim içi (online) yapılabilmesinin önü açıldı.
Paylaş
Tepkiniz Nedir?
Beğen
0
Eleştir
0
Sevdim
0
Komik
0
Sinirli
0
Üzgünüm
0
Vay
0
